colum bierschuim
Bierschuim
Beste barman schenk mij een glaasje bier zonder schuim en U maakt mijn dag weer tot een feestje.Twee tellen later schoof ik mijn met schuimbesmette glas terug richting de tapkraan. Mijn glas is besmet met een schuimlaag, ik vroeg om een glaasje bier zonder schuim. Een vol glas dus, verbouwereerd door mijn halsstarrig optreden kreeg ik tiental tellen later een tot aan de nok toe gevuld glas bier zonder schuim.
Geachte tapman latten we proosten op het welzijn van een leven zonder schuim op mijn bier.Proostend stak ik mijn glas omhoog, proostend richting de tapkraan. Moest ik alleen nog even uitleggen waarom ik mijn bier zo wil.
Dierbare barkeeper, dat krijg ik in het buitenland ook, Spanje, Griekenland,Turkije overal tappen ze bier zonder een schuimlaag, En dat smaakt me bitter fijn, vooral omdat hier de glazen tot aan de nok toe gevuld zijn. In Nederland betalen we al jaren teveel voor een inhoud waarvan een vijfde deel uit schuim bestaat!
Geliefde tapspecialist we worden genept alvoor het glas leeg is...toe tap nog eens toe....Het werd weer een glas zonder schuim, het duurt wat langer dan normaal maar ik kreeg weer een eerlijk pilsje.... Lezers vraag in het vervolg ook gerstenat zonder een tweevinge dikke witte laag, je krijgt waar je recht op hebt en het scheelt een paar glazen op de avond!
Laaft je niet wijs maken dat je dan dood bier krijgt, dat bestaat niet bier leeft als ooit te voren.
reageren: theoluten@hotmail.com